Month: March 2023

ВЕЛИГДЕН 2023

Велигден – Врњачка Бања, Србија

Врњачка Бања – е најголема бања во Србија и најпосетана. Се наоѓа во централна Србија на 217 м. надморска висина и целата општина брои околу 27.000 жители. Во Врњачка Бања се наоѓаат 7 минерални извори и тоа: Топла вода, Слатина, Снежник, Језеро, Борјак, Бели извор и Врњачко врело, од кои за терапија се користат четири […]

Read More
ВЕЛИГДЕН 2023

Областа Епир – Јужна Албанија и Грција

1 ДЕН: (14.04.2023) Состанок со групата во 23.30 часот во Скопје, поаѓање за Албанија во 23.00 часот. Ноќно возење, се патува преку граничниот премин Ќафасан, со попатни паузи за одмор и царински формалности. 2 ДЕН: (15.04.2023) Пристигнување во утринските часови во Ѓирокастро или Аргирокастро  – град во Јужна Албанија, имено главен град на историската област […]

Read More
ВЕЛИГДЕН 2023

Велигден -Острог – Будва – Котор – Дубровник

1 ДЕН:  14.04.2023(Петок) Состанок со групата во 22.30 час., поаѓање за Црна Гора во 23.00 час. ( Куманово 21.30 час. ). Се патува преку Косово и Албанија, со паузи за одмор и царински формалности. 2 ДЕН:  15.04.2023 ( Сабота ) Во утринските часови пристигнување во Острошки Манастир, манастир кој е вреажан во карпите , основан […]

Read More
ВЕЛИГДЕН 2023

Сокобања – Велигден 3 НП

1 ДЕН: 14.04.2023 (Петок) Состанок со групата во утринските часови. Поаѓање за Србија преку граничен премин Табановце, со паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Сокобања во пладневните часови. Сместување во Сокобања во приватни вили. Ручек. После ручекот организирана прошетка низ центарот на Сокобања: Милошев Конак, Турско купатило….. Враќање во хотел. Вечера.Ноќевање. 2 ДЕН: […]

Read More