Month: September 2022

Есенски Патувања

КИПАР ВО НОЕМВРИ

КИПАР Остров со 340 сончеви денови годишно. Република Кипар е островска земја во Средоземното Море, трет по големина остров во Европа со површина од 9.251 км2 и околу 233 км крајбрежје. Кипар го нарекуваат  многумина остров Афродита, затоа што според традицијата, тука е родена грчката божица на љубовта. Низ 10 000 годишната историја  бил населен […]

Read More